Redningsmannskaper har funnet 17 omkomne fra Air France-flyet som styrtet i Atlanterhavet mandag.

Det opplyser en talsmann for det brasilianske flyvåpenet.

15 omkomne ble funnet i løpet av søndagen, mens to ble funnet døde lørdag. Tilsammen 228 personer var ombord i ulykkesflyet.

Vanskelig identifiseringsarbeid

Ifølge brasilianske myndigheter er arbeidet med å identifisere de døde svært vanskelig. Av de ni omkomne de brasilianske letemannskapene har funnet, er fire kvinner og fire menn.

— Den siste personen er det umulig å identifisere om er kvinne eller mann, sier talsmann for det brasilianske luftforsvaret, Henry Munhos, til AP.

Han ønsker ikke å gå ytterligere ut med informasjon om hvilken forfatning de døde kroppene er i.

— Det vil bli for smertefullt følelsesmessig for de pårørende, sier Munhoz.

Franske militærhelikoptre har også plukket opp åtte lik fra havet. Deres identitet er foreløpig ikke kjent.

De døde blir fraktet til øygruppen Fernando de Norhona, 37 mil fra kysten av Brasil.

_Les også:

Datteren overtar etter Karsten Moholt

Skulle vært siste jobbreisen_

På størrelse med Romania

De omkomne er funnet om lag 110 mil nordøst for den brasilianske østkysten. Det brasilianske luftforsvaret bekrefter også at det er funnet store mengder vrakrester fra ulykkesflyet i området. Blant annet er det funnet to flyseter med Air France-logo.

Letearbeidet er imidlertid krevende. Fortsatt vet man ikke eksakt hvor flykrasjen skjedde, og etter syv dager kan havstrømmene ha tatt de omkomne og vrakrestene fra flyet langt.

Selve leteområdet er ifølge CNN på hele 200.000 km2 — et område på størrelse med Romania. Havet under funnområdet er mellom 6000 og 8000 meter dypt.

Ifølge Henry Munhoz er det hentet opp hundrevis av personlige eiendeler tilhørende passasjerer på flyet.

— Vi seiler gjennom en et hav av vrakrester, sier han til AP.

Etter at forsvaret lørdag offentliggjorde funn av en ryggsekk, laptop og en koffert, oppsto det ifølge talsmannen «panikk» blant en del av de etterlatte. Klok av skade vil man derfor ikke gå ut med hvilke eiendeler som er funnet.

— Vi vil ikke påføre de pårørende enda mer lidelse, sier Munhoz.

Les også: Et intenst utbrudd av hvitt lys

Gir håp

Funnene gir likevel nytt håp for at de etterlatte kan få svar på hva som skjedde med dere kjære i den mystiske flyulykken. Mange har måttet forberede seg å aldri finne ut hva som skjedde da flyet forsvant fra radaren natt til mandag for en uke siden.

-Da jeg hørte om denne ulykken fikk jeg beskjed om at det verken var vrakrester eller kropper å finne, sier Nelson Faria Marinho, far til en av de savnede passasjerene til Globo News television.

— Nå kommer alt til overflaten. Det er vrakdeler. Det er funnet omkomne. Dette gir meg nytt håp. Som far kan jeg ikke tenke på det verste. Det går ikke, sier han.

Kan ha falt i fire minutter

Funnet av omkomne kan gi svar på mange spørsmål for både de etterlatte og for etterforskere av flyulykken.

— Selv om de ikke finner mer av flyet, så kan dette gi en svært viktig pekepinn på hva som skjedde, sa Mary Schiavo, tidligere hovedetterforsker for det amerikanske transportdepartementet til CNN. Hun mener at en obduksjon av de omkomne vil avsløre mye av hendelsesforløpet. Har de vann i lungene kan det tyde på at flyet traff vannet inntakt, mens eksplosjonsskader kan gi andre svar.

Nå håper etterforskere å finne den sorte boksen som var ombord i flyet.

Schiavo uttalte at de fire minuttene flight AK 447 sendte ut feilmeldinger er svært lenge. De fire minuttene kan ha vært tiden det tok flyet å falle fra 35.000 fot.

OPP FRA HAVET: Denne delen er fra Air France-flyet.
REUTERS
HELIKOPTERSØK: Et brasiliansk helikopter svever over gjenstander man tror er vrakrester etter Air France-flyet.
REUTERS
AF 447: Dette skal være rester av Air France-flyet i Atlanterhavet slik de er forografert gjennom vinduet på et fly som patruljerer over havområdet.
REUTERS