• Modigere, men færre demonstranter i Rangoons gater, sier hjelpearbeider Ranveig Lade.

Som en av ytterst få nordmenn jobber Ranveig Lade i Burmas største by, Rangoon, for Norsk Folkehjelp. I går kveld mente Lade at den oppløftede stemningen som tidligere hadde vært i byen, har endret seg.

— Folk er blitt reddere, sier Lade.

Hun tror portforbudet fra klokken 21 lokal tid gjør at flest mulig ønsker å komme hjem i god tid.

— Det har vært utrolig mange folk ute rundt munkene for å beskytte dem. I dag var det både færre munker og vanlige folk, sier Lade.

Ett budskap

I området der hun bor, i utkanten av Rangoon, er det flere munkekloster.

— I dag tidlig hadde politiet og de militære sperret av alle de store klostrene. De sto utenfor med skjold og batonger, og hindret munkene i å samle seg. Men de ble ikke hindret i å ta en drosje for å komme seg unna, sier Lade.

Samtidig som folk blir reddere, er budskapet blitt klarere.

— Det var betydelig færre demonstranter i går enn i dagene før. Mens det før har vært flere budskap om dialog og forsoning, var det i dag bare ett budskap - at folkets ønske skal bli oppfylt.

Det, sier Lade, minner burmeserne om demonstrasjonene som regiment slo så hardt ned på i 1988.

- Dagens helter

— Det sitter fremdeles som spikret. Det er en hovedgrunn til at folk er så redde, men samtidig støtter demonstrasjonene. Munkene er virkelig dagens helter, mener Lade. Hun har snakket med folk som sier at de kanskje vil delta senere, når mer er avklart.