7. mai tok Amanda Berry seg ut av huset der hun, Gina DeJesus og Michelle Knight skal ha blitt holdt i årevis av Ariel Castro. Berry ringte nødnummeret 911 og fortalte at hun var blitt holdt fanget i ti år, men at hun nå var fri.

Første politimann på stedet var Anthony Espada, skriver Aftenposten.

Til nettstedet19 Action Newsforteller Espada at Berry var omkranset av en større folkemengde da han ankom stedet sammen med en kollega.

PÅGREPET: Ariel Castro er siktet for å ha kidnappet de tre kvinnene og holdt dem fanget i ti år.
SCANPIX

— Det har samlet seg mange mennesker på verandaen. Så ser vi en jente, hun har et barn på armen, sier Espada.

«Det er henne»

Hverken han eller kollegaen var sikre på at det var Amanda Berry, men da de stanset bilen like ved folkemengden, kom hun bort til førerens vindu.

— Kollegaen min så på meg og sa: «Det er henne.» Følelsen da han bekreftet at det var Amanda var overveldende, sier Espada.

Han og kollegaen trodde at Ariel Castro muligens befant seg inne i huset fordi Berry pekte mot det. Espadas kollega spurte om det var noen andre der inne, skriver Aftenposten.

— Hun sa: «Ja, Gina DeJesus og en annen jente.» Det var som å bli truffet av en granat, sier politimannen.

De to politimennene løp deretter mot huset og gikk inn.

«Dere reddet oss!»

— Det var stille og fredelig da vi gikk opp trappene. Jeg begynte å tro at vi ikke ville finne noen der. Deretter hørte vi en lyd, og plutselig sto Michelle der. Hun ventet et øyeblikk før hun kom løpende mot meg og ropte «Dere reddet oss!», erindrer Espada.

Like etterpå så han enda en jente komme ut av soveværelset.

— Jeg visste hvem det var med en gang. Hun sa hun het Georgina DeJesus. Det var overveldende, og jeg måtte virkelig ta meg sammen. Jeg har Michelle i armene, og så kommer Gina ut. Det var som om den ene bomben sprang etter den andre, sier Espada og legger til:

— Jeg føler meg ikke som en helt. Jeg er bare glad for å ha vært der og bidratt til at de kom trygt hjem. Jeg er veldig glad på deres vegne. Jeg tenker på det som skjedde hver dag, sier han.

Risikerer dødsstraff

52 år gamle Ariel Castro kan bli siktet for overlagt drap og risikere dødsstraff etter bortføring og innesperring av de unge kvinnene.

En av kvinnene skal ha abortert flere ganger på grunn av volden han påførte henne.

De tre har nå bedt om ro og vil ikke stille opp i noe intervju før saken er ferdig etterforsket.

— Det kan være at de tre kommer til å stille opp i media på et senere tidspunkt, men det kommer ikke til å skje før etter at saken er ferdig etterforsket, sa Jim Wooley fra advokatfirmaet Jones Day, som representerer de tre kvinnene.