– De har fabrikkert en legende ved navn «Massakren av jødene», og de setter den høyere enn Gud selv, religionen og profetene, sa presidenten i en tale i byen Zahedan, sørøst i Iran.

Den ultrakonservative islamisten gjentok også at den jødiske staten bør flyttes til Europa. Alternativt foreslår han at den kan flyttes til USA, Canada eller Alaska. Talen ble sendt direkte på iransk fjernsyn.

I forrige uke sådde Ahmadinejad tvil om jødeutryddelsen da han sa at Israel burde flyttes til Tyskland eller Østerrike siden disse landene følte seg ansvarlige for å ha undertrykt jødene. Han sa også at han ikke godtok påstanden om jødeutryddelsene, men med onsdagens direkte benektelse går han enda lengre.

Den israelske regjeringen reagerer kraftig på uttalelsene og ber verden om å «åpne øyene» for det iranske regimet og landets atomprogram.

– Vi håper at disse ekstremistiske kommentarene fra den iranske presidenten vil få verdenssamfunnet til å åpne øyene og oppgi enhver illusjon om dette regimet, sier talsmann Mark Regev i utenriksdepartementet.