Reuters' korrespondent i området melder om minst 30 drepte.

— Minst 30 irakere, som kan ha vært på vei inn til byen for å forsterke forsvaret av byen, ble drept tirsdag i det som ser ut til å ha vært et bombeangrep fra amerikanskledede styrker, sier Reuters' medarbeider Sean Maguire.

AFPs journalist rapporterer om mer enn 100 lik langs veien ut av byen og flere utbombede kjøretøyer. Han kan ikke si noe sikkert om hvor mange av dem som var sivile på flukt fra kamphandlingene, og hvor mange som var irakiske soldater.

Reuters' journalist talte 20 ødelagte kropper ved vraket av en buss rundt 20 kilometer nord for Nassiriya, og til sammen minst ti andre lik i vraket av en annen buss, to lastebiler og to biler.

Alle så ut til å være voksne menn, og alle kjøretøyene sto i retning Nassiriya, hvor amerikanske marinesoldater tirsdag brøt gjennom de irakiske stillingene og klarte å krysse elven Eufrat.

Maguire så også mange irakere som var tatt til fange av de amerikanske marinesoldatene.

— De var alle voksne menn, og mange av dem hadde de svarte klærne til de irregulære irakiske styrkene. Det var et stort hull i veien, og en amerikansk offiser sa det så ut til at det var forårsaket av en bombe, sier Sean Maguire.

AFPs journalist sier han så 40 irakiske krigsfanger som ble voktet av amerikanske soldater.

Kampene i Nassiriya 375 kilometer sør for Bagdad er de hardeste hittil i den seks dager lange krigen mellom USA-ledede koalisjonsstyrker og Irak.

(NTB)