Nederlandsk politi arresterte tidligere på dagen sju personer mistenkt for planlegging av et terrorangrep, ifølge tjenestemenn i Haag.

Pågripelsene skjedde samtidig som politiet sperret av et område rundt en av bygningene i det nederlandske regjeringskvartalet i Haag. Øyenvitner har fortalt at de hørte skyting i forbindelse med arrestasjonene.

De sju som er arrestert, seks menn og én kvinne, ble pågrepet i Haag, Amsterdam og Almere. Ifølge det nederlandske nyhetsbyrået ANP er en av de arresterte Samir Azzouz (19), som ble løslatt i april etter å ha vært mistenkt for å planlegge angrep mot regjeringsbygningen.

I en uttalelse fra den nederlandske påtalemyndigheten heter det at Azzouz nå på nytt er mistenkt for planlegging av terrorangrep. Mistankene er basert på etterretningsinformasjon.

Fjernet trussel

Innenriksminister Remkes sa fredag ettermiddag at arrestasjonene har fjernet en akutt trussel mot flere politikere og hovedkvarteret til de nederlandske etterretningstjenestene.

– Arrestasjonene betyr ikke at alle truslene om mulige aksjoner er borte, men en en akutt trussel er blitt fjernet, påpekte han.

Ifølge ministeren er alle de arresterte medlemmer av den såkalte Hofstad-gruppen. 13 andre medlemmer av denne gruppen sitter allerede fengslet og venter på rettssak.

En av dem er mannen som er dømt for å ha drept filmskaperen Theo van Gogh.