Jenten var kraftig nedkjølt og bevisstløs da hun ble fraktet til akuttmottaket på et sykehus i Västernorrland i Sverige i juni i fjor. Kroppstemperaturen var bare 28 grader, og hun svevde mellom liv og død i flere dager.

De ansatte på sykehuset trodde ikke på foreldrenes forklaring om at datteren led av en mystisk sykdom, og anmeldte forholdet til politiet.

I familiens kjøleskap har politiet funnet DNA-spor som tyder på at jenta har ligget på den nederste hyllen. Dessuten tyder skader på jentas bak at hun har sittet på den kalde bunnen i kjøleskapet.

Den 32 år gamle faren er nå tiltalt for å ha stengt datteren inne i kjøleskapet. Han er dessuten mistenkt for å ha mishandlet jenta flere ganger tidligere. Det skal ha skjedd i slutten av 2005, da jenta ble innlagt på sykehus med alvorlige skader i magen. Da jenta og moren var hjemme på permisjon fra sykehuset, ble jenta værende alene med faren da moren gikk ut for å handle. I løpet av den perioden er faren mistenkt for å ha brent datteren med et strykejern.

Brannsårene ble oppdaget og politianmeldt av sykehuspersonalet da jenten kom tilbake etter permisjonen, skrive Sundsvalls Tidning.

Faren nekter for å ha mishandlet jenta. Han er tidligere straffedømt for å ha mishandlet sin kone.