Dagen derpå er alltid tung, men norske Janicke Ekelberg er motivert for å komme tilbake til Boston for å løpe maraton.

— Jeg har mer lyst til å gjøre det på grunn av det som har skjedd, sier hun til Aftenposten på en kafé bare noen få kvartaler fra der bombene gikk av.

Ekelberg vil ikke at terroristene skal vinne - derfor vil huntilbake. Hunforteller ogsåom en veldig rolig og fin stemning i byen tirsdag.

— Jeg så et sykkelbud som leverte kaffe til politifolk, og jeg fikk en rose fra to ukjente jenter fordi jeg hadde «maratonjakke». Jeg har hellerikke følt meg utrygg i dag.

Lover maraton neste år

Hun snakket mandag med Aftenposten og mange andre medier. Hun var i såpass god form at hun kom i mål godt over et kvarter før bomben smalt.

— Løpet var ikke bra, men jeg har fått en del kommentarer på at det var godt jeg var i god form. Men akkurat nå betyr ikke løpet noe som helst, selv om det var fantastisk å løpe. Tusenvis av mennesker stod langs løypen og heiet på deg.

Guvernør Deval Patrick sa på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag amerikansk tid atBoston maraton i 2014 vil bli enda bedre og større enn den var i år.

Tre mennesker døde i terrorangrepet mandag. Den åtte år gamle gutten Martin Richard ble drept, og Krystle Campbell (29) ble også et offer.

Bestemoren Lillian Campbell sa i en uttalelse tirsdag at Krystle var en «morsom og utadvendt person som alltid var der for å hjelpe». Moren Patty Campell sa gråtende til pressen at hun ikke forstår hva som har skjedd, før hun måtte la en talsperson overta.

Student er tredje dødsoffer

Den siste av de omkomne var en student ved Boston University, melder CNN. Kinesiske myndigheter har bekreftet at dette var en kinesisk statsborger.

I tillegg ble over 180 skadet ifølge de siste tallene — minst 17 av dem alvorlig. Mange har måttet amputere.

Politiet har bedt publikum om tips, og har fått inn over 3000. Men sent tirsdag kveld norsk tid hadde de ikke noen konkrete mistenkte. Ifølge CNN planlegger politiet nå å rekonstruere bombeeksplosjonene.

Torsdag er det planlagt en minneseremoni som arrangeres av flere forskjellig trossamfunn. Ifølge nyhetsbyrået AP skal president Barack Obama delta på den seremonien..