Vaksinen er utviklet av selskapet Omnivest og er godkjent av Ungarns legemiddelmyndigheter, understreket statsminister Ferenc Gyurcsany på en pressekonferanse ved selskapets laboratorium i Bilsborosjeno nær Budapest.

Gyurscany viste fram vaksinen, som vil bli brukt for å beskytte personer som jobber nær døde fugler. Men vaksinen er ikke tenkt brukt som en beskyttelse mot en mulig mutert form av H5N1-viruset.

Forskerne frykter at dette viruset skal endre form slik at det kan smitte mellom mennesker, noe det ikke kan i dag. I sin nåværende form kan H5N1 bare overføres mellom fugler, men mennesker kan bli smittet dersom de oppholder seg i nærheten av syke fugler.

Fugleinfluensaen er foreløpig hovedsakelig en dyresykdom, men over 100 mennesker har også mistet livet etter å ha blitt smittet av fugleviruset.

I Aserbajdsjan ble det tirsdag kjent at ytterligere tre mennesker har mistet livet etter å ha blitt smittet av fugleinfluensaen.

Den farligste typen av viruset, nemlig H5N1, har den siste tiden også spredt seg både til villfugl og fjærfe i Vest-Europa. (©NTB)