Det kom frem da terrorsaken ble innledet i Stockholm tingrett torsdag, melder VG Nett. Mullaen er sammen med en 25 år gammel iraker tiltalt for å ha finansiert terror.

— Fra Ansar al-Islam

I en bokhylle på den 29 år gamle mullaens soverom skal politiet ha funnet testamentet, som nå inngår i aktors bevisoppgave mot ham.

«Min kjære, jeg skal reise til Kurdistan med Guds hjelp. Jeg ber om forståelse om noe skulle skje. Om jeg dør, oppdra barna barna i Jihad. Bli ikke lei dere, for det skjer med Guds hjelp,» står det i testamentet. Politiet mener testamentet er skrevet av en selvmordsbomber fra Ansar al-Islam.

29-åringen skal på Askøy ha fortalt at han kjente mulla Krekar og var medlem i Ansar al-Islam. Senere har han benektet dette, også i retten torsdag.

Første terrorsak i Sverige

Det er første gang en svensk domstol får til behandling en sak om terrorisme og hvor de tiltalte blir knyttet til grupper som både finnes på FNs og EUs lister over terrororganisasjoner.

Begge de to er tiltalt for å ha overført penger til organisasjonen Ansar al-Islam, som i sin tid ble ledet av mulla Krekar. Pengene skal ifølge aktor blant annet ha blitt brukt til et dobbelt selvmordsangrep i byen Arbil i Nord-Irak den 1. februar 2004, der over 100 mennesker ble drept.

Begge tiltalte nekter å ha begått de forbrytelser de er tiltalt for. De benekter også at de har vært medlemmer av Ansar al-Islam. 25-åringen innrømmer at han har overført penger til Irak, men hevder at det var til et humanitært formål.

Ifølge NTB krevde de tiltalte at rettsmøtet skulle gå bak lukkede dører fordi det angivelig skulle eksistere drapstrusler mot dem. Stockholm tingrett bestemte likevel at saken skal gå for åpne dører, unntatt ved avhør av personell fra det svenske sikkerhetspolitiet.

Aktor Hilding Qvarnström bygger tiltalen mot de to på materiale fra telefonavlytting mellom de to og deres kontakter i Europa, skriver Aftonbladets nettavis.

Rettssaken ventes å pågå til slutten av april.

HØY SIKKERHET: Saken mot de to terrormistenkte irakerne begynte i Stockholm tingrett torsdag. Alle som skulle inn i salen ble grundig undersøkt.
SCANPIX
SELVMORDSBOMBER: Minst 117 mennesker ble drept under angrepene mot to partikontorer i Irak den 1. februar i fjor. Svensk politi mener en 29-åring, som lenge bodde i Hordaland, var involvert. ARKIVFOTO: REUTERS