Mannen skal ha tilstått overgrepene.

Fengselstragedien i Rouen nord i landet ble fredag slått stort opp i franske medier. Den siktede Nicolas Cocaigne drepte ifølge oppslagene cellekameraten Thierry Baudry natt til onsdag, og det ille tilredte liket ble funnet av voktere morgenen etter.

– Jeg har fått meg fortalt at to store muskelbiter var blitt fjernet fra overkroppen, og at øvre del av offerets høyre lunge var forsvunnet. Fraværet av disse kroppsdelene gjør at den mistenktes tilståelse av kannibalisme virker troverdig, sa statsadvokat Joseph Schmit.

En tredje innsatt i samme celle, en ikke navngitt mann på 34 år, forklarte først at han hadde sovet hele drapsnatten og ikke merket noe uvanlig. Men senere trakk han denne forklaringen tilbake og risikerer nå å bli siktet for delaktighet i drap.

Franske jurister mener Rouen-tragedien igjen viser hvor farlig der er å fylle fengslene med langt flere innsatte enn de er bygget for. Myndighetene svarer at fengselet i Rouen ikke var like overfylt som andre fengsler: Det er bygget for 675 fanger og har i dag 707 innsatte.