Norges ambassade i byen ble evakuert etter å ha mottatt e-posten onsdag. Kenyansk politi tror de snart vil klare å identifisere avsenderen, slik at vedkommende kan stilles for retten.

– Så langt har etterforskerne brakt på det rene at trusselen var falsk, og at den ble sendt fra en internettkafé i sentrum av Nairobi, sa politiets talsmann Eric Kiraithe lørdag.

E-posten inneholdt trusler om angrep mot norske interesser over hele verden, deriblant turister og diplomater.

– Vi vil angripe norske interesser i verden, deriblant deres diplomater og turister i Kenya med selvmordsangrep mot deres ambassade i Lion House i Westland, mot residensen og mot bilene deres ved å benytte våre venner i Kenya, het det i e-posten.

Avsenderen hevdet å tilhøre en gruppe med tilknytning til al-Qaida. Vedkommende beskylder Norge for å hjelpe Kenya med å stjele kystområder fra Somalia, ut fra et motiv om å få tilgang til nye oljeressurser.

Norge har bistått Somalia og andre land i Afrika med å dokumentere rettigheter til kontinentalsokkelen. Regjeringen har gjort det klart at trusselbrevet mot ambassaden i Kenya ikke vil føre til at engasjementet stanses.