• Jeg vil si det er lite sannsynlig at det har vært mange nordmenn i World Trade Center, sier daglig leder for Det norsk-amerikanske handelskammeret, Inger M. Tallaksen.

— Så langt vi vet har ingen norske bedrifter lenger adresse i World Trade Center. Men det er ingen rapporteringsplikt, og vi vet ikke 100 prosent sikkert. Nordmenn kan ha vært på besøk i et av senterets mange shipping- eller advokatkontorer, sier hun.

Handelskammeret, eller Norwegian American Chamber of Commerce, har kontorer sammen med det norske og svenske eksportrådet i New Yorks "midtown", et godt stykke unna katastrofeområdet.

Handelskammeret har 800 medlemmer, 150 i New York. Det er større norske bedrifter, aksjemeklere, shippingfirmaer og banker - både norske og amerikanske.

— Vi har ikke oversikt over alle norske finansfolk til enhver tid. Det jobber en del yngre, norske aksjemeklere på Manhattan, som har gått på skoler i USA. Men de fleste arbeider her i "midtown", sier Tallaksen.

I går ettermiddag norsk tid var hun fortsatt i villrede om hvor hun skulle tilbringe natten.

— Vi er åtte-ti ansatte på kontoret. Foreløpig føler vi oss trygge her i et vanlig kontorbygg. Utenfor strømmer folk i gatene mot nord. Jeg vet ikke om jeg kommer meg hjem til forstaden der jeg bor, eller om jeg går bort til sjømannskirken, sier Tallaksen.