— Det er et stykke avrevet papir som de forsøker å skremme iranerne med, sa presidenten i en tale søndag.

Han la til at Vesten nå må finne seg i å leve med et Iran som besitter kjernefysisk teknologi, ifølge nyhetsbyrået Fars.

- Vil angre En dag etter at FNs sikkerhetsråd vedtok sanksjoner mot Iran, kom reaksjonen fra styresmaktene i landet: De utvider atomprogrammet og installerer 3.000 nye sentrifuger for anriking av uran.

— Vår umiddelbare respons til FNs sikkerhetsråd er at vi i dag vil starte aktivitet ved anlegget med de 3.000 sentrifugemaskinene i Natanz, sier Larijani til avisa Kayhan.

Økt kapasitet

En talsmann for det iranske utenriksdepartementet sier at Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) ikke må forvente at Iran vil fortsette samarbeidet med byrået på samme nivå som tidligere, nå som sanksjonene er vedtatt.

De nye sentrifugene vil øke Irans kapasitet til å produsere anriket uran. Myndighetene i landet sier stoffet skal brukes i kjernekraftverk, men vestlige land frykter at formålet egentlig er å bygge atomvåpen.

Sanksjonene mot Iran innebærer i første omgang et forbud mot import og eksport av materialer og teknologi knyttet til anriking av uran, noen typer atomreaktorer og rakettsystemer.

STRINGER/IRAN