• FN er en fiende av islam og muslimer, slår al Qaidas nestleder Ayman al-Zawahri fast i et nytt lydopptak.

— Det var FN som legitimerte opprettelsen av staten Israel og dens overtakelse av muslimsk jord, sier den egyptiske islamistlederen i opptaket.

Han anklager videre verdensorganisasjonen for dobbeltmoral.

— FN ser på Tsjetsjenia som en uatskillelig del av Russland, og ser på Melilla som en uatskillelig del av korsfarernasjonen Spania. FN godtar også korsfarenes nærvær i Afghanistan og Irak og har gitt sin tilslutning til at Øst-Timor ble skilt ut fra Indonesia.

— Men FN gir ikke Tsjetsjenias samme rett, ei heller muslimene i Kaukasus, i Kashmir, i Ceuta og Melilla eller i Bosnia, sier han.

Zawahri avviser i opptaket at al Qaida med sine terroraksjoner tar uskyldige liv.

— Vi har ikke drept uskyldige, verken i Bagdad, Marokko, Algerie eller andre steder. Dersom uskyldige er drept i mujahedins operasjoner, var det enten utilsiktet eller ut fra ren nødvendighet, sier han.

Ayman al-Zawahri forsikrer videre om at Osama bin Laden lever i beste velgående, men antyder av forståelige grunner ikke hvor verdens mest ettersøkte mann skjuler seg.

— Takket være Allah er sjeik Osama bin Laden ved god helse og har det bra, sier al Qaida-lederens høyre hånd i opptaket.

TERROR-NESTLEDER: Ayman al-Zawahri
HO