Det føderale amerikanske politiet FBI arresterte en radikal islamist i Boston i august og fikk franske rapporter som knyttet mannen til Osama bin Laden, men skal ikke ha reagert videre.

Det sier den franske radiostasjonen Europe 1 torsdag. Mannen skal ha hatt dobbelt fransk-algerisk statsborgerskap og var i besittelse av flere pass. Han skal også ha hatt teknisk informasjon om Boeing-fly og flyinstruksjonsbøker på seg, ifølge radiostasjonen.

Mannen skal også ha tatt flytimer.

På forespørsel fra FBI sørget fransk etterretning for en omfattende rapport om mannen som klart knyttet ham til den saudiarabiske terroristen Osama bin Ladens nettverk.

— Han har en stamtavle så lang som armen din, skal en fransk etterforsker ha sagt til Europe 1. - Han tilhører den pakistansk-afghanske nettverket som trente bin Ladens soldater.

Ifølge Europe 1 er mannen fortsatt fengslet, men har nektet å forklare seg. Han skal ha foretatt en rekke internasjonale reiser før han ble arrestert og beskrives som en ledertype. Men ifølge radiostasjonen utløste den franske rapporten ingen mer omfattende etterforskning eller alarm.