Maria Remedios Garcia Albert ble pågrepet i San Lorenzo de El Escorial nordøst for Madrid.

Det spanske innenriksdepartementet anklager 57-åringen for å ha samlet inn og formidlet penger til FARC, som er Latin-Amerikas største og eldste geriljagruppe.

Garcia Albert anklages også for å ha drevet propagandavirksomhet på vegne av FARC, og for å ha hatt nær kontakt med flere av geriljaens øverste ledere i Colombia.

Datamaskin

Den spanske kvinnens navn skal ha blitt funnet på den bærbare datamaskinen til FARC-lederen Raul Reyes, som ble drept av den colombianske regjeringshæren i mars.

_Les mer:

Colombia drepte geriljaleder i Ecuador_

Spanske etterforskere opplyser at Garcia Albert i fjor besøkte Colombia, der hun hadde møter med FARC-ledelsen i geriljaens hemmelige leire.

Da hun ble pågrepet var hun angivelig i besittelse av penger som skulle sendes til andre FARC-representanter i Europa.

Flere for tur

Colombias øverste politisjef, general Oscar Naranjo, betegner pågripelsen av den 57 år gamle spanske kvinnen som et viktig gjennombrudd.

– Denne pågripelsen er den første av en rekke pågripelser som vil finne sted i Europa, sier Naranjo.

Han viser til at Reyes’ datamaskin, som ble funnet etter at han var drept, inneholder flere navn.

– Den inneholder et betydelig antall navn på folk som lever i utlandet, noen av dem europeere og andre colombianere, sier Naranjo.

Sverige

Spansk politi anklager Maria Remedios Garcia Albert for å ha utnyttet sin stilling i den spanske Solidaritetsorganisasjonen for Asia, Afrika og Latin-Amerika, til å yte støtte til Reyes og andre FARC-ledere.

Hun anklages også for å ha holdt tett kontakt med FARC-representanter i Sverige og Sveits, og spansk politi har tatt beslag i en datamaskin og dokumenter i hjemmet hennes.

Datamaskinen inneholder ifølge det spanske innenriksdepartementet store mengder informasjon om hvordan FARC fungerer og opererer.

HO