København-politiet og politiets etterretningstjeneste (PET) holdt lørdag en pressekonferanse om bombeangrepet mot et hotell i København fredag.

— Det er ennå for tidlig å si om det er snakk om en terrorrelatert forbrytelse eller en annen form for alvorlig kriminalitet. Men omstendighetene peker i retning av et mislykket terrorangrep, sier PET-sjefen Jakob Scharf.

Dermed dementerer han opplysningene fra fredag, da politiet kunngjorde at de ikke trodde det var snakk om terror, men «en kriminell handling».

Scharf utelukker heller ikke at flere gjerningsmenn kan være på frifot.

— På den bakgrunn er det iverksatt en rekke tiltak for å beskytte mulige terrormål og for å skjerpe den politimessige oppmerksomhet mot mistenkelige forhold, sier Scharf.

Les også: Eskplosjon på hotell i København.

Varslet

Politisjef Jørn Aabye sier politiet i flere andre land er varslet om hendelsen.

— Vi er i kontakt med stort sett alle våre samarbeidspartnere, både innenfor Europa og utenfor, sa han.

Politiet opplyser også at det er funnet en pistol på hotellet der eksplosjonen fant sted.

En mann ble pågrepet i en park i den danske hovedstaden fredag etter en eksplosjon på et toalett på Hotel Jørgensen. Mannen ble funnet såret i en park like ved hotellet og lå på bakken i flere timer før han ble fraktet til sykehus.

Alvorlig skadet

Politiet turte ikke å nærme seg mannen fordi han hadde en svart pakke festet rundt magen, og politiet fryktet den kunne inneholde en sprengladning. Pakken viste seg senere å ikke inneholde eksplosiver.

Den antatte gjerningsmannen har alvorlige skader, men vil likevel trolig være til stede på et fengslingsmøte lørdag ettermiddag.

Politiet opplyser at han ennå ikke er identifisert, men at han har et søreuropeisk eller nordafrikansk utseende og at han snakker godt engelsk.