Flyet var i det samme området på den samme tiden som Air France-flyet forsvant, ifølge et vitnemål fra den spanske flykapteinen, gjengitt i den spanske avisen El Mundo.

**Les også:

Datteren overtar Moholt**

På vei fra Peru Det spanske flyet fra selskapet Air Comet var på vei fra Lima i Peru til Madrid i Spania da han skal ha sett det kraftige lysglimtet.

Flykapteinen sier at lysglimtet fulgte en vertikal nedadgående bane, og varte i seks sekunder.

Han skrev etterpå en rapport om observasjonen til ledelsen i flyselskapet, som i sin tur sendte den til Air France, Airbus og spanske luftfartsmyndigheter.

Sett av tre Det kraftige lysglimtet skal ha blitt observert av kapteinen, ko-piloten og en passasjer.

— Jeg kan ikke si om dette lysglimtet kom fra Airbus-flyet eller ikke, sier sjefen for det spanske flyselskapet Air Comet.

Vil ha svarte bokser

Ekspertene er spesielt interessert i å finne de såkalte «svarte boksene» med taleregistrator og ferdskriver, som sender ut signaler i om lag 30 dager. Hovedoppgaven blir derfor å forsøke å finne det området hvor flyet styrtet, sier Olivier Lefort ved det franske havforskningsinstituttet til BBC Brasil.

Artikkelen fortsetter under bildet ...

Det er funnet flere flak med flybensin på vannet i området der man antar at det franske flyet styrtet. FOTO:RICARDO MORAES/&AP

De svarte boksene i Air France-flyet er produsert av selskapet Honeywell International, som også har laget deler av kommunikasjons— og navigasjonssystemene om bord i den forsvunne Airbusen, ifølge AP.

Motorene til flyet er laget av selskapet General Electric Aviation.

Begge selskapene er nå koblet inn i etterforskningen av ulykken.

Les også:

Første skip ved ulykkesstedet

— Ligner på Lockerbie

  • Skulle vært siste jobbreisen

Viser medfølelse med familien

Far og sønn savnet

Ikke håp om overlevende Air France-flyet av typen Airbus A330-200, og med rutenummer AF 447, ble rammet av tordenvær og helt eller delvis strømsvikt over 50 mil utenfor kysten av Brasil natt til mandag. Fire timer etter at flyet hadde tatt av fra Rio de Janeiro sendte det plutselig ut automatiske feilmeldinger og ble deretter borte.

Til sammen 228 mennesker er savnet og antatt omkommet. Åtte av dem er barn.

Det rapporteres fra leteområdet at det var rolig sjø med regnperioder torsdag, da skip jobbet på tre forskjellige steder for å ta opp vrakdeler fra havet.

På grunn av mange skyer fikk ikke letemannskapene hjelp av amerikanske satellitter, ifølge talsmann for det franske forsvaret, Christophe Prazuck.