Torsdag ble amerikanske myndigheter varslet om en mulig terroraksjon. Flere mistenkelige pakker skulle ifølge etterretningsinformasjonen sendes med fraktfly fra Jemen til USA.

Funn av en mistenkelig gjenstand i et lastefly som mellomlandet i Storbritannia, førte til full alarm også i USA. Der ble flere fraktfly fra selskapet United Parcel Service (UPS) satt på bakken fredag og gjennomsøkt av bombeeksperter. Hittil er det ikke funnet noen eksplosiver, skriver aftenposten.no

Både i Storbritannia og USA er sikkerhetstiltakene på flyplassene styrket fredag.

— Troverdig

Klokken 22.15 norsk tid holdt USAs president Barack Obama en pressekonferanse om trusselsituasjonen.

— Dette er en troverdig terrortrussel mot vårt land, sa presidenten fra presserommet i Det hvite hus.

Obama understreket at de første undersøkelsene av de to mistenkelige pakkene, som ble funnet i Dubai og Storbritannia, viser at pakkene ser ut til å inneholde eksplosivt materiale.

Begge pakkene var adressert til jødiske organisasjoner i den amerikanske byen Chicago.

Øker sikkerheten

— Alle nødvendige tiltak for å ivareta sikkerheten er iverksatt, og det er satt i gang tiltak for å øke sikkerheten i flytrafikken. Vi vil fortsette med dette så lenge det er nødvendig for at våre innbyggere skal være sikre, sa Obama.

Obama fortalte at pakkene ble sendt fra Jemen, og at han i dag har snakket med presidenten i Jemen om terrortrusselen, og fått forsikringer om at de vil samarbeide.

— Vi samarbeider også tett med våre venner og allierte, sa president Barack Obama på pressekonferansen.

— På dette tidspunktet kan dere være sikre på at alle nødvendige tiltak for å ivareta vår sikkerhet er tatt, forsikret han.

- Pakkene skulle gjøre skade

Det fastslo antiterror-rådgiver John Brennan i Det hvite hus etter Obamas pressekonferanse.

— Vi er i ferd med å analysere innholde i gjenstandene. Men de første observasjonene viser helt klart at materialet vi har funnet er ment å gjøre skade.

**Les også:

Mistenkelige pakker skulle til synagoger**

TONER: Dette bildet fra en CNN-video, viser den mistenkelige tonerkassetten som ble funnet i et fraktfly fra UPS på East Midlands flyplass i Storbritannia. (FOTO: AFP / CNN)