Men han sier at han selv ble gitt gale opplysninger av etterretningsorganisasjonen CIA og at han fortsatt er skuffet.

I et TV-intervju som skulle sendes fredag amerikansk tid, sier Powell at innlegget han holdt i FN for å forsvare det amerikanske angrepet mot Irak, er en skamplett på hans eget rulleblad.

I innlegget i Sikkerhetsrådet i februar 2003 argumenterte han for at det var nødvendig å gå til krig mot Irak for å styrte Saddam Husseins regime. Som utenriksminister la Powell fram det han presenterte som en rekke bevis for at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen.

Med i presentasjonen for Sikkerhetsrådet var blant annet satellittbilder av det Powell hevdet var mobile laboratorier for produksjon av biologiske våpen.

USA finkjemmet Irak etter at regimet falt uten å finne spor av slike masseødeleggelsesvåpen.

Gal informasjon

— Den (talen) er en skamplett på rullebladet mitt, sier Powell i et intervju med TV-kanalen ABC.

— Jeg var den som presenterte dette til verden på vegne av USA, og dette vil alltid være en del av mitt rulleblad. Det var smertefullt. Og det er fortsatt smertefullt, sier Powell.

Han tilbrakte fem dager i hovedkvarteret til etterretningstjenesten CIA før møtet i Sikkerhetsrådet, men mange av etterretningsrapportene han pugget viste seg å inneholde alvorlige feil.

— Det føles forferdelig å ha blitt feilinformert, sier Powell. Han legger imidlertid ikke skylden på den daværende CIA-sjefen George Tenet:

— Tenet satt ikke der i fem dager sammen med meg og ga meg gal informasjon. Han trodde informasjonen som ble gitt meg var korrekt, sier han.

- EN SKAMPLETT: Tidligere utenriksminister Colin Powell.
REUTERS