Den polske studenten Karol Katra kom til presidentpalasset for å ære presidenten og de andre omkomne ved å tenne lys i kveld. bt.nos journalist på stedet forteller om en andektig atmosfære. Presidentpalasset er omkranset av et hav av blomster og lys.

— Det er en veldig trist dag. Polen har mistet mange eksepsjonelle mennesker i dag. Det er en stor smerte å miste presidenten i landet. Selv om man kunne være uenig med han, så representerte han det polske og alle polakkene, sier Karol Katra til bt.no.

— Mistet de beste av de beste

Han tror at polakkene kommer til å huske denne dagen i mange år fremover.- Vi har mistet de beste av de beste. Jeg har en overveldende følelse av tristhet, sier studenten.

Katra fikk høre om flyulykken på radio i morges. Sidan har sittet og fulgt med på nettaviser gjennom hele dagen. Han omtaler presidenten som spesiell og tillitsfull.

— Han hadde stor tro på at det han gjorde var riktig.

Landet sørger

Katra, som studerer internasjonal politikk, tror ikke på de store politiske endringene etter ulykken. Han regner med at livet vil vende tilbake til det normale.

Overalt i Polen henger polske flagg med sørgebånd. Noen har også hengt opp svarte flagg, og på radioen spilles sørgemusikk.