• En krigshandling. Slik karakteriserer president George W. Bush tirsdagens terrormassakre i USA. Samtidig avviser han en snarlig militær hevn.

I et møte med kongressen onsdag lovet presidenten å jakte verden rundt for å finne og straffe de som stod bak en av tidenes mest uhyrlige handlinger i fredstid. Han ba imidlertid ikke om tillatelse til å gå til krig.

— Angrepene mot vårt land var mer enn terrorhandlinger. De var krigshandlinger, sa Bush.

Presidenten understreket at USA kommer til å svare nådeløst på angrepene, men utelukket at det vil komme et raskt militært svar.

— Vi vil være tålmodige, fokusert, men bestemt. Dette vil ta tid å løse, men la det ikke være noen tvil, vi vil vinne, formante han.

Bush innrømmet at livet ikke kan gå som normalt i USA i tiden som kommer, og høynet beredskap kommer til å bli opprettholdt.

— Dette er en monumental kamp mellom det onde og gode, der det gode kommer til å vinne. Fienden gjemmer seg, men kan ikke gjøre det for alltid, sa Bush.

Presidenten har bedt Kongressen om å bevilge penger som skal brukes i kampen mot terroren, og for å løse den akutte krisen etter tirsdagens angrep.

HEVNTØRSTIG: President George W. Bush sverger hevn, men sier det ikke er aktuelt med et snarlig angrep.