Tre av mennene som antas å ha deltatt i kapringen av passasjerflyene som ble brukt som bomber 11. september, dro til Bahamas i mai. To ble avvist fordi de manglet visum, mens den tredje skal ha tilbrakt flere timer med opplæring i småfly på en av øyene, sa statsminister Hubert Ingraham mandag.

De to som ble nektet innreise, kom fra USA og ble sendt tilbake. Den tredje kom sammen med en tysker og en greker, og reiste videre til USA etter kort tid.

Ingraham opplyste ikke hvilke tre personer det var, bare at de var blant "dem som døde", trolig blant de 19 FBI har identifisert som mistenkte for kapringen av fire passasjerfly. Myndighetene på Bahamas har levert opplysningene til FBI.

Mange av kaprerne bodde sør i Florida de siste månedene før terroraksjonene. Bahamas ligger en kort flytur fra Miami og Fort Lauderdale, like sørøst for Florida.

Ingraham opplyser videre at myndighetene i Bahamas har sperret en konto på 20 millioner dollar, over 175 millioner kroner, som tilhører en afghanskfødt amerikansk statsborger.

Det amerikanske finansdepartementet sier kontoen ble brukt til å finansiere terroraksjoner, mens Ingraham sier myndighetene ikke har bevis for det. Kontoen ble opprettet i 1994 av en far på vegne av hans fire sønner, som ikke har rørt innskuddet, men tatt ut renter.