Etter det BBC erfarer er det bare et spørsmål om tid før den irske regjeringen formelt ber om hjelp fra EUs stabiliseringsfond EFSF.

Hjelpen kan komme i form av et estimert lånebeløp på mellom 60 og 80 milliarder euro, ifølge kilder i EU som både BBC og Reuters har snakket med.

Irland har ikke formelt søkt om økonomisk hjelp, og landets finansminister Brian Lenihan sa fredag at det ikke er behov for å be om EFSF-lån.

Også den tyske avisen Welt am Sonntag melder om at en redningspakke er nært forestående. I avisen heter det at spesielt Spania og Portugal har presset på for å få gjennom tiltakene.

Sjefen for Det internasjonale pengefondet IMF, Dominique Strauss-Kahn, sa lørdag at Irland ikke har bedt om bistand fra ham.

— Hittil har jeg ikke mottatt noen forespørsel, og jeg tror Irland kan klare seg fint, sa han til journalister på sidelinjen av APEC-toppmøtet i Japan lørdag.

Irland er i dyp økonomisk krise, og mange investorer tviler på at landet kan betale ned gjelden sin. I tillegg strir landet med et budsjettunderskudd på 12 prosent av BNP.