På YouTube har en 22 år gammel man lagt ut flere videoer der han skyter med en pistol. Det er ennå ikke kjent om personen faktisk er gjerningsmannen.

I videoklippene skyter han med en Walther P22-pistol. Dette skal være samme våpen som ble brukt i skytingen på yrkesskolen i Kauhajoki i Finland.

— You will die next

I en av videoene sier mannen «you will die next» før han retter pistolen mot kameraet og skyter en rekke skudd i bakken.

På YouTube-profilen lister han opp sine favorittfilmer: ”skrekkfilmer som Saw 1-3, The Grudge, The Shining etc.”. Hobbyene er ”data, våpen, sex og øl”.

På en datingside skriver han om sin favorittmusikk: «Meste tyngre musikk, men alt går».

Tidlig tirsdag morgen skal han også ha lagt ut en mappe med bilder og videoer på en fildelingstjeneste på internett. Mappen har han døpt «Massakre i Kauhajoki». Den inneholder en rekke bilder og videoer der den unge finnen poserer med en Walter P22 .22-kaliber pistol.

Informasjonsfeltet på bildene viser at de ble tatt sent mandag kveld.

Kopierer Auvinen

Mye tyder på at den unge finnen har forsøkt å etterligne drapsmannen Pekka-Eric Auvinen, som 7. november i fjor gikk amok med pistol ved Jokela videregående skole i Tusby, drøyt 50 kilometer nord for Finlands hovedstad Helsingfors.

Auvinen drepte seks elever, rektoren og helsesøsteren ved skolen før han tok sitt eget liv.

Han kalte seg Sturmgeist89, et navn som spiller på et norsk metalband.

Den antatte gjerningsmannen bruker også et bandnavn som «nick» på YouTube.

På samme måte som Auvinen har han skrevet sitt eget navn og navnet på stedet han planlegger å slå til i filnavnet på mappa han la ut på internett.

«This is war!»

På YouTube har han også lagt inn en sangtekst fra det tyske bandet:

«Whole life is war and whole life is pain

And you will fight alone in your personal war

War

This is war!»

YOUTUBE