Powell hadde lørdag formiddag samtaler med Syrias president Bashar al-Assad, og utenriksministeren reiste deretter umiddelbart videre til Libanon. Powell ankom den libanesiske hovedstaden Beirut tidlig lørdag ettermiddag.

Det er kjent at Syria lenge har støttet anti-israelske bevegelser i Midtøsten, og i tillegg ble landet etter krigen i Irak utsatt for kraftig verbalt skyts fra USA.

Amerikanerne mener Syria ikke gjorde nok for å stenge grensen sin til Irak, og det ble også fra USAs side antydet at syrerne skjulte irakiske masseødeleggelsesvåpen.

— Ærlig talt ville det være bedre for Syria om landet forlot disse holdningene, som tilhører den politiske fortiden. Hvorfor fortsette med en politikk som ikke lenger har den samme relevansen? sa Powell før møtet med Bashar al-Assad.

Syria var en av de sterkeste motstanderne av krigen mot Irak. Powell understreket likevel at han ikke var i landet for å diskutere den anstrengte stemningen mellom USA og Syria, men derimot for å diskutere veikartet for fred i Midtøsten. Det nye fredsinitiativet fra den såkalte kvartetten - Russland, FN, EU og USA - ble nylig lagt fram for israelske og palestinske ledere.

(NTB)

TOPPMØTE: USAs utenriksminister Colin Powell i samtale med Syrias president Bashar al-Assad in Damaskus.
FOTO: REUTERS