– Ingen eksplosiver ble funnet, og det er ingen grunn til å tro at dette hadde noe med terrorisme å gjøre, sa James Bauer, sjef for flypolitiet i Miami, etter at mannens ryggsekk var sprengt i lufta.

Bauer kunne ikke bekrefte eller benekte meldinger om at mannen var manisk depressiv, og at det kunne forklare hans merkelige oppførsel.

Den 44 år gamle Rigoberto Baltazar ble skutt og drept av flypolitiet på den internasjonale flyplassen i Miami onsdag kveld..

Fra Colombia

Mannen, som var passasjer om bord på et American Airways-fly på vei fra Medellin i Colombia til Orlando i Florida, hevdet at han hadde en bombe i veska han bar på. Da han forsøkte å ta seg ut av flyet og gjennom gangbrua inn til flyterminalen, ble han skutt av en «air marshall», som er det amerikanske spesialpolitiet for flytrafikk.

– En passasjer hevdet han hadde en bombe med seg i en bag om bord. Da ble han konfrontert av et polititeam om bord i flyet, sier talsmann for departementet for indre sikkerhet, Brian Doyle.

– Det eneste riktige

– Passasjeren sprang umiddelbart ut av flyet og ut på gangbrua, og løp mot terminalen. Politiet fulgte etter og beordret ham til å legge seg ned. Da det så ut som om han strakte seg etter veska, gjorde politifolkene det eneste riktige. Skudd ble avfyrt, sier Doyle.

Politi og sikkerhetsstyrker omringet flyet etter skyteepisoden.

Det er første gang flypolitiet har avfyrt skudd mot eller nær et fly på en amerikansk flyplass, etter at antallet på flypolitifolk ble kraftig øket etter terroraksjonene i USA 11. september 2001.

Syk?

Den drepte 44-åringen kan ha vært mentalt forstyrret, og ifølge flere medpassasjerer opptrådte mannen aggressivt på flyet.

En av dem, Mary Gardener, fortalte at han løp skrikende nedover midtgangen i kabinen. Bak ham løp en kvinne som ropte «mannen min, mannen min» etter ham.

– Jeg hørte at kvinnen si at mannen var manisk depressiv og ikke hadde tatt medisinene sine, sier Gardener i et intervju med TV-kanalen WTVJ.

– Han begynte å løpe som en gal nedover midtgangen. Han så ut som han var helt fra seg, mens armene gikk som vindmøller i lufta, forteller hun.

American Airlines Flight 924, en Boeing 757, fra sikkerhetskameraet ved Gate 42 på Miami International Airport. REUTERS/Courtesy NBC/Handout