Over bildet av Kokkvold var det tegnet et svart kryss, og under bildet sto en oppfordring på arabisk om å drepe alle fiender av islam, viser fjernsynsbilder fra demonstrasjonen.

Ifølge Kokkvold selv dreier det seg om en misforståelse. Til NRK sier han at bildet av ham havnet på flere islamske nettsider under konflikten for to år siden, og at det fortsatt ligger ute.

Uthengt – Dette er ingen behagelig nyhet, men dette er ikke nytt for meg. Det skjedde for to år siden, og også den gang ble jeg forvekslet dels med den danske redaktøren og dels med den danske tegneren, sier Kokkvold.

– Jeg ble uthengt i deler av Midtøsten som svinet som tråkket på profeten, sier han.

Tusenvis av demonstranter samlet seg onsdag i Shyhada-gaten i sentrum av Khartoum, der president Omar al-Bashir holdt en tale senere på dagen.

– Ned med Danmark, ropte menneskemengden.

Gaten var stengt for biltrafikk, og hundrevis av busser og lastebiler var satt inn for å transportere demonstranter.

Også andre gater og innfartsveier var helt blokkert av trafikk onsdag, etter hvert som tilstrømningen av demonstranter økte.

Oppfordrer til boikott – Skam dere, fiender av islam, lød ett av slagordene under demonstrasjonen, mens andre tok til orde for boikott av danske varer. Det samme gjorde Khartoums guvernør Abdul Halim al-Mutaafi i et radiointervju onsdag, der han tok til orde for å bryte alle forbindelser med Danmark.

– Vi ønsker ikke at de skal komme til vårt land, og vi ønsker heller ikke å besøke deres land, sa guvernøren.

REUTERS
MOHAMED NURELDIN ABDALLAH