• Jeg reiser hjem med mange gode inntrykk etter dette korte besøket i Washington, sa kronprinsesse Mette-Marit i går.

Så langt er det samtalen med president Jimmy Carter under fredagens middag som er det store høydepunktet. Men også den fine utstillingen av norsk møbeldesign var et høydepunkt, der kronprinsessen ble gitt en personlig orientering etter at hun hadde åpnet utstillingen på Union Station.

Kronprinsessen ble møtt utenfor Union Station av lille Amalie Elvesæther (4), som slett ikke var så sikker på om hun ville gi fra seg blomsterbuketten. Men etter at Mette-Marit og Amalie hadde snakket litt på tomannshånd, skiftet buketten eier.

— Carter var glad og ikke så lite overrasket over å bli tildelt årets Nobels fredspris, og han gleder seg til å reise til Norge, kunne kronprinsessen avsløre fra middagssamtalen, da hun møtte norsk presse.

Hun syntes det var lærerikt å snakke med Carter, og hun kunne også nyttiggjøre seg noe fra sine studier i London. - Vi snakket mye om selve Carter-senteret i Atlanta, sa kronprinsessen.

— Ambassadør Knut Vollebæk og fru Ellen kan trygt anbefales som guider i Washington, kunne kronprinsessen betro norsk presse. Hun ble tatt med på sightseeing til Det hvite hus, Lincoln-monumentet og Vietnam-monumentet.

— Jeg fikk bare se Det hvite hus utenfra, kunne kronprinsessen legge til, men det var en fin tur rundt i den vakre hovedstaden.

Det er første gang kronprinsesse Mette-Marit representerer Norge i utlandet helt alene. (NTB)