Kate og Gerry McCann har status som mistenkte etter at portugisisk politi har etterforsket saken siden Madeleine forsvant fra et hotell på Algarve-kysten 3. mai.

Den franske avisen France Soir hevder å ha lest en rapport som beskriver hvordan Madeleine McCann skal ha dødd av en overdose sovemedisin. Analyser av funnene som er gjort i familiens leiebil skal ha avslørt dette. Avisen skriver at politiet i Portugal anser funnene som bevis for å få Madeleines foreldre dømt.

Rapporten skal allerede ha havnet på portugiske påtalemyndigheters bord.

Avviser anklager

Gerry McCann avfeier teorien om at foreldrene skal ha forårsaket datterens død, og kaller den latterlig.

– Kate og jeg mener at det ikke finnes bevis for at Madeleine er død. Vi er 100 prosent enige om dette, og har ikke et fnugg av mistanke mot hverandre, sier McCann gjennom en venn til avisen The Sun.

Det er den undersøkende franske journalisten Guilhem Battut som har skrevet saken for France Soir. Han har tidligere jobbet med prinsesse Dianas død. Han viser ikke til åpne kilder i saken, men en aviskilde viser overfor Daily Mail til høytstående portugisiske etterforskere.

DNA-sporene skal ha blitt funnet i hårrester fra Madeleine i leiebilen familen skaffet flere uker eldstedatteren ble meldt savnet.

Britisk skepsis Ifølge Daily Mail, betviler britiske rettsmedisinere innholdet i rapprten. Ekspertene hevder det angivelige DNA-sporet uansett ikke er signifikant nok til å påvise en eventuell dødsårsak.

Alan Baker — ekspert i den uavhengige rettsmedisinske organisasjonen Bericon - bekrefter overfor Daily Mail at det er mulig å identifisere spor av sovemedisin, men det skal være så godt som umulig å stadfeste mengden.

Tidligere i uken gikk Alec Jeffrey, som i sin tid oppfant metoden for å ta DNA fra fingeravtrykk, ut og sa at DNA-spor alene ikke er nok til å fastslå skyld. han pekte på at Madeleines genetiske trekk vil alle kunne bli funnet igjen i minst én av foreldrene.

Glansbildet slår sprekker

Engelske medier har tidligere meldt at Kate McCann skal ha innrømmet å ha gitt datteren sovemedisin den kvelden hun sist ble sett.

Portugisisk og engelsk presse har også omtalt nye og ukjente sider ved familien McCann. Det skal blant annet ha kommet frem at Kate skal ha følt seg utslitt av aktive Madeleines oppførsel. Mannen Gerry skal ikke på langt nær ha vært like involvert i oppdragelsen av de tre barna.

PS! Kate og Gerry McCann har ifølge The Guardian vært i samtaler med den tidligere News of the World-redaktøren og nåværende pr-rådgiver Phil Hall. Familien trenger hjelp etter at deres tidligere talsperson, Justine McGuinness, sa opp sitt engasjement tidligere denne uken.

DARREN STAPLES
SAVNET: Madeleine forsvant fra et hotell på Algarve-kysten 3. mai.