— Dette har vært en fryktelig dag. Nå er jeg heldigvis hjemme hos min kone og barn. Det hjelper godt, sier Simen Munter til Bergens Tidende.

Familiefaren og bankmannen har bodd i Istanbul i syv år. De to siste årene sammen med konen Anna og deres to barn på 7 og 11 år.

I går opplevde Munter sitt livs mareritt. En bombe eksploderte rett over hodet hans, på gaten utenfor HSBC-banken hvor han jobber.

— Jeg satt i møte i underetasjen. Plutselig smalt det. Veggene knuste, takplatene falt ned og det ble helt mørkt. Hele rommet ble fylt av røyk, med en veldig spesiell lukt. Jeg skjønte med en gang at det hadde vært en bombe, forteller Munter.

- En krigssone

Sammen med sine to møtepartnere løp Munter mot en nødutgang. Men det var umulig å komme seg ut.

— Vi kom oss ut gjennom en annen. På vei ut traff vi mange som hadde fått kuttskader. Det så fryktelig ut.

— Da vi kom opp på gaten så det ut som en krigssone. Jeg hjalp flere skadete. Det var et syn som jeg aldri kommer til å glemme, sier Munter som selv kom fra terrorangrepet uten en skramme.

Tre av nordmannens kollegaer sto like ved bomben da den eksploderte og omkom momentant.

Forberedt på terror

Munter tror det kunne gått mye verre, dersom terroristene hadde ventet en time og dersom banken ikke hadde iverksatt flere sikkerhetstiltak den siste tiden.

— Hadde bomben gått av en time senere, i lunsjen, ville flere hundre mennesker vært på vei over gaten til kjøpesenteret, sier Munter.

Han hadde aldri trodd at noe slikt skulle skje mot hans arbeidsplass. Men Munter forteller at banken for sikkerhets skyld hadde installert forsterkete vinduer - nettopp som sikkerhetstiltak mot mulige terrorangrep.

— Jeg snakket med en kollega som satt 30 meter fra stedet hvor bomben gikk av. Han satt bak forsterkete glassvegger i resepsjonen og kom fra hendelsen uten en skramme, sier Munter.