Se video fra boligen under dette avsnittet.

ABC News har vært inne i det som skal være huset og skjulestedet til Osama bin Laden. Videoen fra huset viser soverommet der Osama bin Laden skal ha blitt overrasket av de amerikanske styrkene, og bildene bærer preg av kampen som foregikk da amerikanske styrker stormet huset søndag.

Dobbeltsengen i rommet er kraftig tilsølt av blod, det samme er det som kan se ut som afghanske tepper på gulvet.

Flere gjenstander ligger strødd rundt i huset. Klær og ting er revet ut av bokhyller og skap. I andre rom ser man glimt av provisoriske sengeplasser. På et tidspunkt hører man en hund bjeffe.

Ingen hule

Da amerikanske styrker endelig fant frem til Osama bin Laden, fant de ham ikke i en klippehule i de ugjestfrie fjellene tett ved Afghanistans grense, men i et luksuriøst millionhus over tre etasjer i byen Abbotabad, 60 kilometer nord for Islamabad. En by som har 90.000 innbyggere.

Huset er omkring åtte ganger så stort som andre hus i nærheten og det ligger litt avsidesliggende til. Det skal ha blitt oppført i 2005.

Huset er omringet av en fire-seks meter høy piggtråd og har en yttermur som er mellom fem og seks meter høy.

De som bodde der skal ha brent avfallet sitt i stedet for å la søppeltømmere fjerne det av forsiktighetsgrunner.

Det skal også ha vakt mistanke at et hus i millionklassen ikke hadde telefon eller Internett-linje.

Amerikanerne gjennomførte et helikopterrazzia mot bygningen søndag ettermiddag. Etter 40 minutters kamp var bin Laden, en av hans voksne sønner, to brødre og en uidentifisert kvinne drept. Bin Laden drept med et skudd mot hodet.

— Oppdraget var å drepe

Spesialstyrkene som gikk til aksjon mot Osama bin Laden hadde som oppdrag å drepe ham, ikke ta ham til fange.

President Barack Obama ga ordre til et lite team fra U.S. Navy SEALs i Afghanistan til å gå til aksjon søndag kveld pakistansk tid. Dette til tross for at bin Laden aldri var blitt observert ved huset.

- Dette var en operasjon for å drepe, sier en tjenestemann i den amerikanske sikkerhetstjenesten til nyhetsbyrået Reuters, ifølge NTB.

Han gjør det videre klart at USA ikke hadde noe ønske om å forsøke å ta bin Laden til fange i live i Pakistan.

Prio-sjef Kristian Berg Harpviken sier i en nettprat med Aftenposten.nos lesere i dag at det er problematisk at USA tar seg inn i Pakistan for å drepe bin Laden.

— Det er folkerettslig og etisk svært problematisk at USA tiltar seg retten til å drepe enkeltmennesker og gjennomføre omfattende angrep på andre lands territorie. I Pakistan gjennomføres det jevnlige militæraksjoner, både med ubemannede fly og spesialstyrker. Det er ingen tvil om at hevn-motivet står sterkere i rettstenkningen i USA enn det gjør hos oss, skriver Harpviken i nettpraten på Aftenposten.no.

Si din mening i kommentarfeltet under!

VERDENS MEST JAGEDE: Søndag ble han drept av amerikanske elitesoldater.
REUTERS