Ulykken skjedde klokken 1.48 natt til onsdag under landing på flyplassen i Litauens hovedstad Vilnius. Det var 48 passasjerer og fire besetningsmedlemmer om bord. Samtlige ble evakuert fra flyet etter landingen, skriver SAS i en pressemelding.

Flyet var av samme type som det som krasjlandet i Aalborg i Danmark søndag. Mandag måtte to SAS-fly av denne typen gjøre vendereis på vei fra København til Praha. SAS opplyser at de nå har besluttet å sette alle Dash 8-Q-400-fly på bakken.

Landingshjul

Det var det ene landingshjulet som sviktet ved landingen i Vilnius, på samme måte som ved krasjlandingen i Aalborg, forteller Bertil Ternert, informasjonssjef i SAS-konsernet.

– Ulykken lignet på den i Aalborg, men jeg har ikke informasjon om det eksakte hendelsesforløpet, sier Ternert.

En svensk passasjer som var om bord forteller også at flyet hadde problemer med det ene landingshjulet.

– Motoren stanset og det ene hjulet var løst. Flyet nødlandet på det ene hjulet og vi kunne høre hvordan det smalt ved landingen, forteller passasjeren, som vil være anonym, til Dagens Nyheters nettutgave.

Ingen kom fysisk til skade, men folk var i sjokk, forteller han.

– Det var panikk. Hele flyet vred seg og krenget.

Nødlanding

Flyet var på vei fra København til feriebyen Palanga i Litauen da det ble omdirigert til den større flyplassen i Vilnius, fordi pilotene hadde indikasjoner på at noe var galt.

Det er også tidligere meldt om flere problemer og nestenulykker med denne flytypen, og SAS Danmark har 33 fly av typen Dash 8-Q-400. De brukes ikke i Norge, med unntak av ruten mellom Stavanger og København.