— Vi klarer ikke kontrollere følelsene våre, men vi må prøve å skjule dem så godt vi kan. Vi kan ikke vise at vi er redde, sier Allam Nayef.

Han er akuttlege på sykehuset Al-Shifa i Gaza. I natt og i morgentimene har han og kollegene jobbet på spreng for å redde livene til de mange skadde etter de israelske bombeangrepene, deriblant seks barn.

— Vi fikk inn ofrene fra to bolighus som ble truffet. Flere av de skadde og døde var barn. Tre av dem var under seks år gamle, sier Nayef.

Hele familien borte

Noen av ofrene klarte legene å redde. To er fortsatt i kritisk tilstand. Til sammen har nå 33 palestinere mistet livet i angrepene, ifølge NTB.

Doktor Nayef forteller at det var et stor bombebnedslag i østlige Gaza, der blant annet et bolighus ble truffet og syv familiemedlemmer ble drept.

— Da redningsmannskapene tok seg inn i ruinene fant de en liten gutt i live. Han var hardt skadet og har blitt operert. Nå ligger han på intensivovervåkningen, sier Nayef.

— Men han har mistet hele familien sin. Absolutt alle.

Ramadan

Legen sier han føler seg trygg på sykehuset, tross alt. Den israelske offensiven kommer midt i Ramadan. Nayaf og kollegene faster og spiser ikke før klokken åtte om kvelden.

— Det legger et ekstra press på oss, sier Nayef, som frykter at angrepene vil vedvare.

— Jeg tror dette kommer til å bli mye verre.

— I en uttalelse fra den israelske ambassadøren til Norge sier han at Hamas gjemmer våpen i sykehus. Er det sant?

— Nei. Sykehuset som ble truffet [ikke det samme som Nayef jobber ved - red anm] ligger dessuten like ved siden av en politistasjon. Det kan virke som om det var dette som var målet.

Legen forteller om tomme gater og beskriver det han opplever som krig.

— Folk er inne og går bare ut etter det aller nødvendigste. Elektrisiteten kommer av og på.

Sier det er fyrverkeri

Nayef er hjemme og hviler når han snakker med Bergens Tidende på telefon fra Gaza. Snart skal han tilbake på jobb på sykehuset.

— Jeg bekymrer meg for familien og barna når jeg er på jobb, så klart. Ingen er trygge noen steder, sier legen.

Han forteller at det har vært trefninger over hele Gazastripen, og beskriver ekspolosjonene som svært høye og voldsomme.

— De bomber overalt. Alle jeg kjenner forteller at de har hørt bombenedslag i nærheten. De treffer bygninger og andre strukturer. Det virker tilfeldig, sier Nayef.

Mens vi snakker på telefon treffer nok en bombe i nærheten.

— Noen av vennene mine som har små barn sier til dem at det er fyrverkeri. Det er så vanskelig å forklare.

Allam Nayef.jpg