— Alle har rømt. Det er ingen igjen på stranda nå, sier Skarpnes til adressa.no.

Ved 16-tiden lokal tid kjente han og kona og de fire barna at det ristet på hotellet ved Kamala Beach i Phuket i Thailand.

På taket i flere timer

De avsluttet pakkinga til stranda og rømte opp på hotelltaket.

— Det er rimelig kaotisk i tredje og fjerde etasje på hotellet. Ungene ble litt redde da vi stoppet å pakke måtte opp på taket. Men nå har de roet seg og leker, sier Skarpnes.

Når adressa.no snakker med ham har familien vært på taket i over to timer og lokal tid er 18.15.

På bryllupstur

Da har de ikke blitt informert om det siste skjelvet med en styrke på 8,8.

— Hotellsjefen har gitt oss informasjon om at det trolig ikke kommer noe tsunami. Men det var før det siste etterskjelvet. Så vi føler oss ikke helt trygg på at vi får all informasjon her.

Stemningen blant de på hotellet er imidlertid rolig.

For Skarpnes og kona ble det en spesiell avslutning på bryllupsturen. Det er bare én uke siden han og kona giftet seg på nabostranda i Phuket.

- Panikk

Skjelvene og de påfølgende tsunamivarslene har utløst panikk i Thailand og Indonesia, men det er foreløpig ikke meldt om personskader.

Begge skjelvene ble utløst utenfor kysten av Aceh-provinsen i Indonesia. Det amerikanske Pacific Tsunami Warning Center meldte først om fare for tsunamier med jordskjelvbølger på opptil 6 meter over hele Indiahavet.

Frykten for en ødeleggende tsunami ble først dempet før det andre skjelvet inntraff. Ifølge Pacific Tsunami Warning Center var en 17 centimeter høy bølge er på vei mot Aceh, men senteret advarer om at det kan komme større bølger etter hvert.

- Hylte på barna sine

En norsk familie forteller at de de var i bassenget på hotellet Centara Grand Beach Resort i Phuket da de plutselig fikk beskjed om at de måtte evakuere omgående. Espen Skoglund skriver i en SMS til Aftenposten.no:

— Rett etter gikk alarmen over hele anlegget og vi ble geleidet opp i høyden. Det er et stort hotellanlegg og på veien opp i høyden var det meget dramatisk, spesielt blandt foreldre som ikke fant sine barn. Noen stod og hylte på barna sine og det brøt ut panikk under evakueringen.

— Min kone og jeg løp oppover samtidig som jeg ringte mine barn som var på hotellrommet. Gudskjelov fikk jeg tak i min ene tvillingdatter Linn (16 år, journ. anm.) som fikk gitt beskjed til sin søster Julie før telefonsystemet brøt sammen. Vi er her sammen med min mor på 81 som var på shopping i Patong Beach (10 min unna). Vi fikk ikke tak i henne med en gang før vi fant henne på høyden, hvor hun hadde blitt ekskortert av politiet på moped. Etter to timer står vi her fremdeles og nå begynner det å bli mørkt. Vi har fått vann og ellers lite informasjon. Vi venter på klarsignal for å returnere til hotellet, men ingen vet når det kan skje.

VENTER PÅ TSUNAMIEN: Vidar Skarpnes med sønnene på hotelltaket.
PRIVAT