Søndag kunne politiet bekrefte at det er funnet klær som de to jentene skal ha hatt på seg da de forsvant fra byen Soham i Cambridgeshire for tre uker siden. Ifølge tabloidavisen News of The World har politiet funnet Manchester United-fotballtrøyene og skoene til de to jentene. Klærne skal ha blitt funnet før likene av de to jentene ble oppdaget for en uke siden, og blir av en politimann beskrevet som "en betydelig utvikling" i saken.

Intime detaljer

Britiske aviser har skrevet side opp og side ned om de to som er siktet i forbindelse med drapene på de to jentene. Den 28 år gamle vaktmesteren Ian Huntley er siktet for drapene, mens hans venninne Maxine Carr (25) er siktet for å ha løyet for politiet. Mediene har trykket intime detaljer om de to. En framstående politikilde sier til den britiske avisen Sunday Telegraph at mye av mediedekningen bryter med Storbritannias strenge lover for hva som kan trykkes om kriminalsaker.

Rettferdig rettssak

Ifølge britisk lov skal det ikke publiseres informasjon som kan være alvorlig til skade for den mistenktes mulighet for en rettferdig rettssak. Carrs advokater har allerede sagt at de frykter at hun ikke vil få det, skriver Sunday Telegraph.

Ifølge avisen The Observer skal regjeringsadvokaten, Lord Goldsmith, vurdere om noe av mediedekningen kan ha ødelagt for rettssaken.

David Morris, som gjennomførte likskuet av de to jentene, kritiserte også medienes dekning i forrige uke. Han ba regjeringen om å se på hva man kan gjøre for å minske den traumatiske opplevelsen både for familien og samfunnet rundt dem.

— Men også for å gjøre politiet i stand til å gjennomføre en fri etterforskning, sa Morris.

Ber om å få fred

Også den lokale presten i Soham ba søndag journalistene om å la lokalsamfunnet få fred.

— Det vi nå trenger er litt rom og avstand slik at vi kan forsone oss med det som er skjedd her, sa Tim Alban Jones.

— Det er oppløftende å tenke på at så mange mennesker har tatt denne saken til sine hjerter. Men innbyggerne i Soham ønsker byen sin tilbake, sa presten.

Alle de store fotballkampene i Storbritannia begynte med ett minutts stillhet i helgen, til minne om de to fotballinteresserte jentene.

(NTB)