De to kaprerne har overgitt seg til tyrkiske myndigheter.

— Episoden ble løst uten blodsutgytelse, sier Tuncay Doganer, administrerende direktør i flyselskapet Atlas Jet.

Flyet fra Atlas Jet hadde 136 passasjerer og et mannskap på seks om bord da det ble kapret på vei fra Nord-Kypros til Istanbul. Lørdag ettermiddag ble det klart at hele mannskapet og alle passasjerene var i sikkerhet og at kapringen var over.

— Terroristene er tatt, kapringen er over, sa Hayretting Balcioglu, viseguvernør i Antalya etter at tyrkiske medier kunne vise hvordan to menn ble ført bort fra flyet i håndjern.

Den ene kapreren er tyrkisk, mens den andre er palestiner med syrisk pass, opplyser den tyrkiske transportministeren Osman Gunes. Tyrkisk-kypriotiske myndigheter hadde tidligere hevdet de to mennene var iranske studenter.

Truet

De to kaprerne truet med at de var i besittelse av en bombe og krevde å bli flydd til Iran eller Syria etter at flyet hadde tatt av fra Ercan-flyplassen på Nord-Kypros tidlig lørdag morgen. Flygerne nødlandet imidlertid i Antalya i Tyrkia for å fylle drivstoff.

Flygerne og de fleste av de 136 passasjerene rømte fra flyet etter at det nødlandet i Antalya. Men en gruppe på seks passasjerer og besetningsmedlemmer satt fanget om bord i om lag fire timer mens kaprerne krevde å bli flydd til et land i Midtøsten.

Noen av passasjerene om bord i flyet sier kaprerne ga uttrykk for at de er al-Qaida-medlemmer, men dette bestrides av andre passasjerer.

Rømte Passasjerene klarte å bryte opp dørene midt og bak i flyet etter at det hadde landet i Antalya, der antiterrorpoliti etter hvert omringet flyet. TV-bilder fra flyplassen viste hvordan de fleste av passasjerene kom seg ut gjennom dørene mens kaprerne skal ha vært i ferd med å løslate kvinner og barn foran i flyet.

— De sa de var fra al-Qaida. De prøvde å slå seg igjennom kabindøren, forteller Erhan Erkul, en av passasjerene.

— Etter at vi landet, klarte vi å bryte opp en dør og hoppet ut. Kaprerne kunne ikke gripe inn fordi de var fremme i flyet, fremholder han til TV-kanalen NTV.

HO
UKLART MOTIV: Ledelsen i flyselskapet sier til en lokal tv-stasjon at kaprene trolig ikke har våpen, men ser ut til å bære med seg noe som likner en bombe.
HO