De to ble funnet døde onsdag ettermiddag på gården sin i Långared, nord for den svenske byen Alingsås, mellom Göteborg og Trollhättan.

Politiet bekrefter overfor Expressen.se at det er snakk om et ektepar, hun 71 år gammel og han 69 år, som drev gården alene.

— Det er et svært stygt drap. De var et hederlig, hardt arbeidende, gammelt ektepar som av en eller annen grunn er blitt utsatt for veldig grov vold, sier etterforskningslederen, Thord Haraldsson i Västra Götaland-politiet til nyhetsbyrået TT.

- Overfalt og henrettet

Paret var aktive i den lokale pinsememigheten og sang i kirkens kor. Onsdag ettermiddag skulle de synge sammen med misjonskirkens kor på et eldrehjem, skriver Expressen.se. Da korvennene deres skulle hente dem, oppdaget de mannen drept i en låve.

— De fant ikke paret og lette rundt omkring. De fant mannen i låven og senere kvinnen i huset, sier Haraldsson til Aftonbladet.se.

Politiet ble varslet ved 14.28-tiden. Parets pårørende er varslet.

— Det er et spesielt rått dobbeltdrap, og det er ekstremt alvorlig. Dette var et uklanderlig gårdbrukerpar som ble overfalt og henrettet, sier Haraldsson i til Expressen.se.

Politiet ser foreløpig ingen potensielle motiv for drapet, ifølge nyhetsbyrået TT.

Ingen er pågrepet

Naboer og venner på stedet, totalt ni personer, hadde samlet seg ved garasjen da politiet ankom stedet. Syv av dem ble bragt inn til vitneavhør.

— Det ble besluttet at de skulle avhøres om hva de hadde sett. Ingen av dem er mistenkt, sier Thord Haraldsson, etterforskningsleder, til Expressen.se.

løpet av natt til torsdag var fremdeles ingen pågrepet for ugjerningen.

— Enn så lenge er det ikke så mange kjenner til det som har hendt, men folk vil bli sjokkerte, triste og undrende, sier Kjell Norberg, som er pastor i misjonskirken i Långared, til Göteborgs-Posten.

Naboer i området beskriver hendelsen som ubehagelig.

— Jeg pleier å spasere fordi der, og det er alltid så rolig. Det føles veldig ekket. Det er et så lite miljø at alle blir berørt, sier en bonde i området til Aftonbladet.

Uklare omstendigheter

Politiet kunne foreløpig ikke si noe om hvor lenge paret har ligget døde.

— Så vidt jeg vet var noen i kontakt med dem tirsdag, sier Haraldsson.

Det er også uvisst hvorfor de ble funnet på to forskjellige steder på gården.

- Mange hus

Det er satt opp omfattende politisperringer rundt gården, og både kriminalpoliti og ordenspoliti er på plass.

Sent på kvelden arbeidet krimteknikere fortsatt med å sikre spor, ifølge Göteborgs-Posten.

— Teknikere kommer til å bli her hele natten. Det er mange hus på gården som skal undersøkes, sier Haraldsson.

Det ble foretatt flere avhør utover kvelden, og politiet fikk inn en del tips. De har foreløpig ingen mistenkte i saken.

— Vi oppfordrer allmennheten til å ta kontakt angående alle iakttagelser i området, både i går og i natt og tidligere, sier etterforskningslederen til Aftonbladet.

- Sjokkerte og triste

— Vi foretar avhør og håper å komme i kontakt med vitner som kan ha sett eller hørt noe, sier politiets pressevakt, Ulla Brehm.

Et politihelikopter har også fløyet over området utover ettermiddagen og kvelden, og et stort antall pressefolk er på stedet, ifølge Aftonbladet.