– Det er ikke lenger en gitt konklusjon at det eneste han kan gjøre er å trekke seg, sa Craigs talsmann Sidney Smith tirsdag kveld.

Craig legger planer for å trekke seg 30. september, men han kjemper fortsatt for å renvaske seg.

– Dersom han skulle bli renvasket før (han trekker seg) kan han komme til ikke å trekke seg, sier talsmannen videre.

Sjekket opp politimann? Craig, som er en av Senatets mest konservative medlemmer og en konsekvent motstander av homofiles rettigheter, ble i juni arrestert på herretoalettet på flyplassen i Minneapolis, hvor han skal ha prøvd å sjekke opp en sivil politimann.

Craig insisterer på at han ikke har gjort noe galt og at det eneste han angrer er at han sa seg skyldig i noe han ikke hadde gjort. Han erklærte seg skyldig og betalte en bot i et forsøk på å feie den pinlige affæren under teppet.

Hardt presset Craig har representert delstaten Idaho i Kongressen i til sammen 27 år. Lørdag kunngjorde han at han kom til å trekke seg fra Senatet.

– Til alle innbyggere i Idaho som jeg representerer, til min stab, til Senatet, til mine kolleger, og aller viktigst, til min kone og familie, jeg beklager det jeg har gjort, og jeg er svært lei meg for det, sa Craig på en pressekonferanse i Boise i Idaho.

Senatoren hadde vært under intenst press fra sine kolleger i Kongressen og det republikanske partiet om å gå av så fort som mulig for at skandalen skulle gjøre minst mulig skade.

MANNIE GARCIA