Militærjuntaen som styrer Burma (også kalt Myanmar) har vært sparsomme med opplysninger om konsekvensene av flodbølgene. Internasjonale organisasjoner som Røde Kors, Leger uten grenser og FN har så langt ikke fått tillatelse til å undersøke områdene sør i landet, skriver Washington Post.

Dermed er myndighetenes tall på 53 døde og 21 savnede det eneste offisielle å forholde seg til. Unicef meldte allerede 28. desember at minst 90 burmesere var døde og at tallet ville stige. En rapport fra Røde Kors 30. desember meldte om 86 omkomne og 10 savnede.

Eksperter som Washington Post har snakket med, tror de reelle tallene er langt høyere. Kyststripen i det sørlige Burma lå like utsatt til som vestkysten av Thailand og de indiske Andaman— og Nikobarøyene, der tusenvis av menneskeliv gikk tapt.

— Jeg tror det er fornuftig å anta at tsunamien har forårsaket et betydelig antall døde og mye ødeleggelse i Burma, akkurat som i nabolandene, sier Tony Banbury, regiondirektør i Verdens Matprogram.

Geofysikeren Steven N. Ward ved University of California i Santa Cruz har laget en computermodell av jordskjelvet. Ifølge modellen skal det det tett befolkede sørlige Burma bli like hardt rammet som Sør-Thailand.

— Jordskjelvet var 1000 kilometer langt. Jeg kan ikke se noen vitenskaplig grunn til at tsunami-bølgen ikke skulle treffe kysten like hardt noen hundre kilometer lenger nord, sier Ward.

En regjeringsstyrt avis i Burma rapporterer at 17 landsbyer er ødelagt, men skriver i samme sak at strendene i Burma er "fulle av ferierende og turister, og alt går bra".