Men granskingen konkluderer samtidig med at den israelske hæren ikke ville ha bombet huset dersom den visste at flere titall sivile hadde søkt tilflukt i bygningen.

Kritikere av bombingen har påpekt at dersom israelsk etterretning fanget opp at væpnede Hizbollah-medlemmer var i bygningen, så burde den også fanget opp at flere titall sivile oppholdt seg der.

Bombingen av Qana førte til svært sterke reaksjoner fra verdenssamfunnet.

Libanesiske myndigheter sier minst 54 personer ble drept i luftangrepet, men ifølge Human Rights Watch (HRW) kan antallet drepte være lavere.

28 mennesker, 16 av dem barn, er hittil bekreftet drept etter angrepet søndag, ifølge HRW.

Ytterligere 13 personer er fortsatt savnet, og innbyggerne i Qana frykter at noen av dem ligger begravd under ruinene. Redningsaksjonen er imidlertid avsluttet.

Bygningen i Qana ble angrepet med to raketter, men kun en av dem eksploderte, ifølge Israel.

Granskingen slår fast at bygningen ble bombet fordi det ble antatt at den var «et skjulested for terrorister».

Israel påpeker også at innbyggerne i Qana og landsbyene i nærheten flere ganger var blitt bedt om å forlate sivile området.

– Hizbollah plasserer sivile som et skjold mellom egne soldater og oss, mens den israelske hæren plasseres som et forsvarsskjold mellom Israels innbyggere og Hizbollahs terror. Det er den største forskjellen mellom oss, sier Israels forsvarssjef Dan Halutz.