Aktor Anne Sjöblom tilbakeviste onsdag kveld opplysningene om at det var flere tilståelser i saken. Hun sier ingen andre enn faren er mistenkt for drapet på datteren 21. januar i år.

Sjöblom vil ikke si hvorfor saken måtte avbrytes onsdag ettermiddag. Beslutningen ble tatt i samråd med farens forsvarer. Ifølge mediene er det fordi påtalemyndigheten trenger mer tid til etterforskningen på grunn av nye opplysninger.

Bare to dager var satt av til rettssaken mot den kurdiske mannen Rahmi Sahindal som er tiltalt for å ha drept sin datter. Prosedyrene skulle begynt onsdag ettermiddag. I stedet fortsetter nå rettsforhandlingene fredag.

Det var Sveriges Radio Uppland som siterte en politikilde på at broren til Fadime også har tatt på seg skylden for drapet.

Fadimes far har tilstått drapet. Fadimes lillesøster, Songul, var i leiligheten da hun ble skutt. Hun sa i retten tirsdag at det var et planlagt drap og at familien var en del av det, men at faren holdt våpenet

Nye opplysninger

— Det kom fram opplysninger i pausen som gjør at vi må avbryte, sa aktor etter avbrytelsen. Hun vil ikke si noe om det er forsvaret eller aktoratet som vil dra fordel av de nye opplysningene i saken. Det er meget sjelden at en svensk rettssak blir avbrutt på grunn av nye opplysninger i en sak.

Midt under forhandlingene kom en sivilkledd politimann inn i rettssalen. Han gikk fram til aktor, og snakket kort med henne. Like etter ble forhandlingene avbrutt, skriver Expressen.

Tidligere på dagen var flere av aktoratets vitner tilbakeholdne med å la seg avhøre i rettssalen.

Husker ingenting

Da tiltaltes fetter skulle forklare seg om sin kontakt med Fadimes far etter at 26-åringen var død, husket han tilsynelatende ingenting. Uansett hva aktor spurte om i retten, var svaret "vet ikke" eller " husker ikke".

Nå risikerer fetteren selv tiltale for mened eller falsk forklaring. Rettens formann minnet flere ganger om at mannen hadde plikt til å vitne, at han vitnet under ed og at straffen for falsk forklaring som oftest er fengsel.

En svoger av den tiltalte har brukt sin rett som nær pårørende til å nekte å vitne, og før vitneforklaringen sa fetteren at det var svært vanskelig for ham å forklare seg.

— Rahmi er min onkels sønn, min kamerat gjennom 50 år, sa han.

Ikke straffeudyktig

Onsdag ble den rettspsykiatriske uttalelsen om tiltalte lest opp i åpen rett, noe som er uvanlig. Sahindal selv ønsker å dømmes til behandling, men den psykiatriske undersøkelsen viser at han ikke har alvorlige psykiske forstyrrelser, og det betyr at han vil bli dømt til fengsel hvis han blir funnet skyldig.

Psykiaterne som har undersøkt Sahindal mener han har vært "låst" til konflikten med Fadime. Han mener at datteren forfulgte ham. Han plages også av at han er blitt latterliggjort i mediene etter drapet og at naboer og arbeidskolleger har kastet stein og gjort narr av ham.

Mens han var på den rettspsykiatriske klinikken, hadde han mareritt om at Fadime banket på vinduet hans og sa "Jeg er ikke død".

(NTB)