– Vi vil ikke ha britiske soldater for alltid i Irak. I løpet av ett år – jeg tror ved utgangen av 2006 – vil irakiske styrker være klare til å erstatte de britiske styrkene i sør, sa Talabani til ITV.

Talabani sa også at en umiddelbar tilbaketrekking av fremmede styrker ville være en katastrofe for Irak, og at det ville føre til borgerkrig. Irak er i ferd med å trene opp egne soldater og politifolk som skal være ansvarlig for sikkerheten i landet.

Storbritannia, som har 8.000 soldater i landet, har sagt at de vil starte tilbaketrekkingen så snart de lokale styrkene mener de kan opprettholde sikkerheten. De britiske soldatene er hovedsakelig stasjonert sør i landet.

Storbritannia har imidlertid nektet å gi noe tidspunkt for tilbaketrekkingen. General Sir Mike Jackson i den britiske hæren er enig i at det er mulig at soldater kan reise om et års tid, men advarte mot å fastsette en dato for tilbaketrekkingen.

– Vi prøver å oppnå en situasjon hvor både vi, den irakiske regjeringen og det irakiske folk har tro på at de kan stå på egne ben, sa Jackson i et intervju til BBC TV.