Ifølge avisene er soldater fra elitesyrken Special Air Service (SAS) allerede på plass nord i Afghanistan.

Både The Sunday Times og Mail on Sunday skriver at SAS-soldatene tilhører en gruppe på fire som tok seg inn i Afghanistan for fem dager siden og allerede har vært i en skyteepisode med Taliban-soldater.

Det er anonyme kilder i det briske forsvarsdepartementet som kommer med opplysningene, og det er den første meldingen om en utenlandsk militær aksjon inne i Afghanistan etter terrorangrepene.

Det britiske forsvarsdepartementet vil ikke kommentere opplysningene.

Skyting

Skyteepisoden skal ha skjedd i nærheten av hovedstaden Kabul fredag kveld. Kildene sier til The Sunday Times at ingen ble såret og at skytingen var "mer symbolsk enn målrettet".

Taliban-soldatene skjøt mot de britiske soldatene før de flyktet, blir det sagt. SAS-gruppen skal ha krysset grensen fra Tadsjikistan, Afghanistans naboland i nordøst.

Den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA, den britiske MI6 og SAS-styrken samarbeider med opposisjonen nord i Afghanistan for å finne ut hvor den terrormistenkte Osama bin Laden oppholder seg, skriver avisene.

Nordalliansen meldte lørdag og søndag om framskritt i kampene mot Taliban.

Det er sværtuvanlig at anonyme kilder i forsvarsdepartementet opplyser at styrker har vært involvert i sammenstøt, men en kilde nær SAS-styrkene bekrefter overfor The Sunday Times at det var et sammenstøt seint fredag kveld.

Talibans utenriksminister sa søndag morgen at bin Laden fortsatt befinner seg i Afghanistan.

Flere land

En tredje avis, Sunday Express, skriver at Special Air Service også har sendt soldater til Sudan, Libya og Irak. En av oppgavene er å lete etter kjemiske fabrikker som framstiller kjemiske og biologiske våpen og kjernevåpen.

ØDE: Afghanistan regnes som en av verdens mest vanskelige land å føre krig i. Ifølge britiske avsier er allerede den legendariske SAS-styrken på plass i landet.
ARKIVFOTO: REUTERS