Myndighetene opplyser at mellom fem og 15 personer ble drept i eksplosjonen, og at mer enn 160 personer ble skadet. Eksplosjonen i den lille byen West, 130 kilometer sør for Dallas kunne høres flere kilometer unna, skriver Aftenposten.no.

Bakken ristet som om det hadde vært et mindre jordskjelv, bygninger ble jevnet med jorden og sto i været, forteller øyenvitner.

— Vi fikk rapport om en brann i en gjødselsfabrikk og reiste ut som støtte for brannmennene, sier lege George Smith tilCNNmens han har blod i ansiktet.

Han forteller at de reiste til eldresenteret og bygningene i nærheten og sa at folk måtte evakueres. Så kom en voldsom eksplosjon.

— Vinduet og taket kom mot meg, forteller han, synlig preget av dramaet.

Han er svært bekymret, blant annet for sine kolleger i redningsetaten som rykket ut til åstedet.

— Jeg tror noen av brannmennene kan være omkommet, forteller Smith til CNN.

Brannmenn blant de savnede

Ifølge Waco-politiets talsperson Patrick Swanton, varierer skadeomfanget fra lettere til svært hardt skadede mennesker, forteller Swanton til den lokale avisenWaco Herald-Tribuneklokken fem lokal tid.

— Blant de savnede er tre eller fire brannmenn, opplyste Swanton på en pressekonferanse torsdag.

Fabrikkområdet der eksplosjonen skjedde, ligger bare et par titalls meter fra et boligområde. Et leilighetskompleks med rundt 50 leiligheter ble fullstendig knust i eksplosjonen.

- Kaos

— Det var et komplett kaos. Det lignet på scener fra en skrekkfilm. Jeg vet ikke hva jeg skal si, sa Jesse Ross, som var vitne til eksplosjonen, til CNN.

— Det var folk som lå over alt, men også mange som hjalp til. Men det var ikke nok ambulanser til alle.

Ifølge myndighetene, er halvparten av innbyggerne i byen evakuert på grunn av ødeleggelsene og faren for giftgass i luften. Personell fra kommisjonen for miljøkvalitet er i området for å overvåke luftkvaliteten rundt anlegget.

Det regner og blåser nå kraftig i West, skriver lokalavisen. Dette kan føre til at resten av byens omlag 2700 innbyggere også må evakueres.

Jevnet med jorden

Politiets talsmann sier at alle krefter i West nå er satt inn i redningsarbeidet og at søket etter skadede fortsetter.

— Det er ingenting på nåværende tidspunkt som indikerer at dette er en kriminell handling, men vi utelukker det ikke, sier Swanton, ifølge CNN.

Boliger og forretninger lå jevnet med jorden i det vanligvis så stille og rolige tettstedet

Direktoratet for alkohol, tobakk, våpen og eksplosiver er innkalt for å delta i etterforskningen av ulykken, ifølge Swnaton. Han legger til at alle dødsfall som følge av ulykken vil bli etterforsket ved fylkessheriffen i McLennan.

— På ett tidspunkt kommer dette til å bli et opprydningsarbeid, men nå står vi fortsatt i en redningsoperasjon og leter etter savnede, sa Swanton i morgentimene lokal tid, ifølgeThe New York Times.