Osama bin Laden bør også kunne titulere seg sir, krever en ytterliggående pakistansk parlamentariker som er i harnisk etter at forfatteren Salman Rushdie sist helg ble slått til ridder.

– Muslimer bør sørge for at tittelen «sir» og alle andre æresbevisninger blir gitt til bin Laden og mulla Omar som svar på britenes skammelige beslutning om å slå Rushdie til ridder, sier Sami ul-Haq, som leder det pro-talibanske partiet Jamiat Ulema-e-Islam.

— Støtter forbryter

Mulla Omar ledet Taliban da USA gikk til aksjon mot Afghanistan etter 11. septemberaksjonene mot New York og Washington i 2001. Omar hadde gitt bin Laden, den ubestridte lederen av terrornettverket al-Qaida, fritt leide i Afghanistan.

– Europa og andre vestlige land driver mange muslimer i hendene på ekstremistene ved å støtte en forbryter og i tillegg slå ham til ridder, uttaler ul-Haq.

Rushdie fikk ridderslaget av dronning Elizabeth II sist lørdag, tre dager før han kunne feire sin 60-årsdag. Æresbevisningen kom to tiår etter at Rushdie utga romanen «Sataniske vers», som utløste kraftige reaksjoner i den muslimske verden.

Brente dronning-dukker

Ul-Haq rettet onsdag en direkte henvendelse til Pakistans regjering om å trekke tilbake støtten til krigen mot terrorisme, som USA står i spissen for. Reaksjonene i Pakistan og Iran de siste dager har rettet seg direkte mot dronning Elizabeth, og demonstrantene har brent dukker av henne sammen med det britiske flagg.

Radikale islamske grupper i den pakistanske storbyen Lahore har planer om å arrangere en offentlig henging av en dukke som fremstiller Rushdie, den indiskfødte forfatteren som de siste 20 år har vært under konstant politibevoktning.

ADELIG? Osama bin Laden bør også kunne titulere seg sir, krever en ytterliggående pakistansk parlamentariker