Syrisk kampfly skal ha angrepet en moské i flyktningeleiren Yarmouk, der flere flyktninger hadde søkt tilflukt. Aftenposten.no skriver at det er aktivister som melder dette. De er gjengitt av nyhetsbyrået Reuters.

Yarmouk er den største palestinske flyktningeleiren i Syria, og ligger åtte kilometer fra sentrum av Damaskus. Også internt fordrevne syrere har søkt tilflukt i leiren etter utbruddet av borgerkrigen som hittil har krevd over 40 000 menneskeliv.

Tett befolket

En video lagt ut på Youtube viste lik og kroppsdeler i trappene på det som ser ut til å være moskéen.

Det bor rundt 150.000 mennesker i Yarmouk-leiren, ifølge tall fra FN. De siste to ukene har det vært kraftige kamper i området.

Konflikten startet som et opprør mot president Bashar al-Assad, og har de siste månedene utviklet seg til full borgerkrig.

— Sanksjonene har skylden

Regimet sliter nå med å holde opprørerne ute fra hovedstaden Damaskus, og ifølge flere analytikere er det bare et tidsspørsmål før regimet faller. NTB-AFP melder at opprørere i dag har tatt kontroll over hærens infanterihøyskole nord i storbyen Aleppo.

Denne uken har landets utenriksminister Walid al-Moallem gitt flere intervjuer der han sverger på at Assad blir sittende.

Til det syriske nyhetsbyrået Sana, sier al-Moallem at de internasjonale sanksjonene har skylden for vanskelighetene det syriske folket må gjennomgå.

PÅ SOSIALE MEDIER: Dette bildet, som er sluppet på sosiale medier, skal vise ødeleggelsene i flyktningeleiren Yarmouk, Syria. .