I et intervju med den arabiske fjernsynsstasjonen al-Jazeera sa Saleh at til sammen 76.000 tonn mat og andre sivile forsyninger er blitt ødelagt i angrepet mot irakiske lagre. Forsyningene var kjøpt med penger fra den irakiske oljeeksporten, tilføyde han.

— De bombet lagre med mat vi hadde skaffet oss i henhold til olje for mat-programmet, fremholdt den irakiske handelsministeren.

Dette programmet, som FNs sikkerhetsråd fredag enstemmig vedtok å gjenoppta, gir irakerne rett til å eksportere begrensede mengder råolje, på betingelse av at inntektene blir brukt til kjøp av mat og andre sivile forsyninger.

Havnebyen Basra er Iraks nest største by, og har vært herjet av harde kamper siden USA og

Storbritannia 20. mars gikk til krig for å fjerne den irakiske diktatoren Saddam Hussein. Storbritannias tidligere utenriksminister Robin Cook skrev i en avisartikkel søndag at de britiske styrkene i Irak straks må trekkes ut av landet.

Krigen i Irak er like blodig som den er urettferdig, het det i artikkelen i avisen Sunday Mirror. Robin Cook gikk 17. mars av som regjeringspartiet Labours parlamentariske fører i Underhuset, i protest mot at Storbritannia deltar i Irak-krigen.

(NTB)