Diana døde i en tragisk bilulykke, og konspirasjonsteoriene rundt dødsfallet er ubegrunnede, sa etterforskningsleder John Stevens da han la fram resultatene torsdag etter tre års etterforskning.

– Jeg konkluderer med at det ikke er gjort forsøk på å holde tilbake informasjon, og vi er sikre på at beskyldningene som er fremlagt, er ubegrunnede, sa Stevens.

Han avviste ryktene om at Diana var gravid da hun døde, og sa det var lite som tydet på at hun var i ferd med å forlove seg da hun omkom i en bilulykke i Paris i 1997.

Granskningsrapporten om dødsfallet slår fast at prinsessens sjåfør, Henri Paul, var beruset da ulykken skjedde. Han hadde en promille som var tre ganger høyere enn hva som er tillatt i Storbritannia, og hastigheten lå langt over fartsgrensen.

Da har versert rykter om at blodprøven av Paul, som viste at han hadde høy promille, var forfalsket. Men DNA-tester viser at prøven virkelig var tatt av Dianas sjåfør, ifølge politiets rapport.

De viktigste konklusjonene i rapporten var lekket til mediene før den ble lagt frem, og Stevens pressekonferanse torsdag bød derfor på få overraskelser.

REUTERS/Scanpix